Wie zijn wij ?

De Birk is een naturistenvereniging, opgericht in 1976 en aangesloten bij de NFN, de Naturisten Federatie Nederland. Onze club telt 500 leden, zowel jong als oud.

Ons verenigingsterrein, met een oppervlakte van ca. 7 ha, ligt op een beschutte plek in het natuurgebied Birkhoven bij Soest. Het bestaat voornamelijk uit bos, stukjes heide en niet te vergeten de zonneweide. Een deel van het terrein wordt gebruikt voor kamperen. Er zijn sportfaciliteiten, een zwembad, jeu de boulebanen, een boogschietbaan, een beachvolleybalveld, en er is speelgelegenheid voor de kinderen, waaronder een zandbak met waterbaan, trampoline, schommels, jeugdhonk met computer en tv.

Gedurende het hele jaar organiseren we allerlei evenementen. Gezellig samenzijn, samen eten en drinken zijn belangrijk voor ons. We ontmoeten elkaar in de sauna en bij het zwembad, in de Buitenkeuken, in de Hut – ons verenigingsgebouw – en op de zonneweide. En als we soms eens alleen willen zijn, dan is er altijd nog het bos en in het bijzonder de heide, waar de zon net zo helder schijnt als op de zonneweide.

Gedurende het seizoen is de kampeerplaats open voor onze leden en voor een beperkt aantal gasten. Alle moderne kampeervoorzieningen zijn er aanwezig. Buiten het seizoen is kamperen – met beperkingen – alleen mogelijk voor onze leden.

Wij leggen onze leden en gasten maar weinig regeltjes op. Wij geloven, dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de andere bezoekers heeft. Alcoholische drank of het eten van vlees is nooit een serieus onderwerp van discussie geweest. Huisdieren zijn toegestaan (behalve voor gasten in het hoogseizoen). Decente lichaamsversiering is geen probleem.

Ons mooie verenigingsterrein biedt ons de mogelijkheid om onszelf en onze medemens te hervinden. Bloot voor zover het weer dat mogelijk maakt; vrij en ontspannen, met respect voor het milieu, onze gasten en onszelf.

bosrijke omgeving, rustig gelegen gezellige gezamenlijke ruimte, open haard snoep, drank, kleine snacks verkrijgbaar betaaltelefoon aanwezig sauna 35 kampeerplaatsen, plek reserveren niet mogelijk 4 amp. aanwezig chemisch toilet open vuur niet toegestaan, wel barbecueplek warme en koude douches, ook invalidendouche invalidentoillet aanwezig vuilniscontainer aanwezig autovrij terrein, veilige parkeerplaatsen goed begaanbaar, invalidentoilet en –douche aanwezig kindvriendelijk terrein honden toegestaan draadloos internet rondom de Hut 
veel mogelijkheden om te zonnen speeltuin met speelgoed aanwezig, incl. trampoline volop speelwater, met zandbak computer- en tv-ruimte mooie fietsomgeving mooie wandelomgeving zwembad (9x12, 1.40 diep) volleybalveld tafeltennistafel, overdekt jeu de boulesbanen, waarvan 1 verlicht badmintonveld boogschieten basketbal schaak- en dambord 2 km afstand openluchtzwembad 3 km afstand winkels, restaurants 1,5 km afstand bushalte